Menu Sluiten

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.

Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden. We werken aan de energie door te kijken waar en wanneer de blokkade in het energiesysteem is ontstaan d.m.v. de Helende Reis, Innerlijk kind-werk of een familieopstelling. Zodra de oorzaak bekend is gaan we hieraan werken zodat de energie op deze plek weer vrijelijk kan stromen.

De energiestroom wordt in sommige gevallen verder ondersteund met Indigo Essences, Bach bloesems of homeopathie.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

De prikkeloverdracht wordt geoptimaliseerd d.m.v. de Helende Reis, Innerlijk kind-werk, familieopstellingen en in sommige vallen vmet Indigo Essences, Bach bloesems of homeopathie.

3. Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.

De emotionele en geestelijke reiniging vindt plaats d.m.v. de Helende Reis, Innerlijk kind-werk of Familieopstellingen. De fysieke reiniging wordt ondersteund met natuurlijke middelen of homeopathie.

4. Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden. Bij Vrije Vlinders wordt er met name naar de geestelijke voeding gekeken. D.m.v. de Helende Reis, Innerlijk kind-werk en Familieopstellingen wordt er gekeken naar welke overtuigingen belemmerd werken. In Bewustwordingssessies gaan we op zoek naar welke voeding de geestelijk voeding werkelijk wordt verlangd.

5. Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden. Deze patronen kunnen door de Helende Reis, Innerlijk kind-werk of Familieopstelling zichtbaar worden gemaakt.