Menu Sluiten

Kindercoaching

U kunt gebruik maken van een kindercoach als u als ouder merkt dat uw kind plotseling ander sociaal gedrag vertoond, als hij/zij problemen heeft met het uiten van emoties, als hij/ zij angsten heeft of bij (onverklaarbare) fysieke klachten.

Hierbij valt bijvoorbeeld te denken: 

  • Zeer verlegen kinderen
  • Kinderen met weinig zelfvertrouwen
  • Kinderen die vaak boos of huilerig zijn
  • Kinderen met concentratiestoornissen
  • Kinderen met allergieën

Maar ook:

  • Nieuwetijdskinderen of hoogsensitieve kinderen (HSP) of kinderen die gediagnosticeerd zijn met een vorm van autisme
  • Kinderen met een trauma.

Uitgangspunt Vrije Vlinders

Bij Vrije Vlinders gaan we er vanuit dat alles wat een kind nodig heeft in het kind zelf zit. Hij wordt geboren met bepaalde krachten en bepaalde talenten.

Tijdens de sessies staat het welzijn van het kind centraal. Er wordt gebruik gemaakt van een positieve manier van coachen. Tijdens de sessies wordt er voor het kind een vrije en totaal verwachtingsloze sfeer gecreëerd waardoor het kind zichzelf kan ZIJN.

Door gewoon te kunnen ZIJN zal het kind in contact komen met zijn emoties en zal hij deze op zijn eigen manier gaan uiten.

Er wordt tijdens de sessies gebruik gemaakt van verschillende

Werkvormen. De inhoud van de sessies wordt afgestemd op het kind.

Rol van de ouders

Een belangrijke voorwaarde voor het starten van een coachingstraject is de betrokkenheid van de ouders.

Na iedere sessie met het kind is er daarom, op een andere dag, een     terugkoppeling met de ouders. Tijdens deze terugkoppeling krijg je inzichten in je kind en in jezelf. Daarnaast krijg je praktische tips of oefeningen om samen met het kind mee aan de slag te gaan.

In sommige gevallen zal ook de school bij de coaching betrokken worden.

Ervaring leert dat niet alleen het kind lekkerder in zijn vel komt te zitten, maar dat er ook een positieve verandering in heel het gezin komt!