Traumaverwerking

TRaumaverwerking

van overleven naar leven

Oude trauma’s, met name trauma’s in de vroege jeugd hebben meer effect op ons huidige leven dan we vaak denken. De oude structuren van emoties hebben zich letterlijk op celniveau vastgezet in het lichaam. Omdat dit gevoel bekend is voor het lichaam zal het steeds op zoek gaan naar dit gevoel (als een soort verslaving). Hoewel het niet prettig is, is het wel bekend en daarmee veilig.  

Bij het ouder worden uiten deze oude trauma’s zich in het lichaam als lichamelijke, emotionele of mentale klachten. Vaak wordt de link met het oude trauma niet gelegd, want ‘dat heb ik wel een plekje gegeven’. Veel mensen zullen de soort brainfog herkennen, waarbij je het gevoel hebt dat je er niet helemaal bent. Net alsof er een soort mist in je hoofd zit.

Samen gaan we op ontdekkingstocht in het lichaam om vastzittende herinneringen en gevoelens de ruimte te geven. Zodra oude blokkades worden opgeruimd ontstaat er ruimte voor nieuwe gevoelens (en gedachtes).

Voor de verwerking van trauma’s bied ik naast de individuele consulten trajecten aan, zodat we samen gedurende langere tijd aan jouw heling kunnen werken.

‘It is never too late to have a happy childhood’ ~ Diederik Wolsak 

099185d220547fa0c740b198ca05e42f

-

Interesse ?

dit zijn de mogelijkheden

EEn gratis gesprek

Het kan fijn zijn om vantevoren te voelen of ik de juiste persoon ben voor jou in dit gesprek of misschien heb je nog vragen. Hiervoor bied ik een gratis, volledig vrijblijvend gesprek aan. Dit kan in mijn praktijk, maar ook via Zoom. 

PLAN een Afspraak

Wil je direct een afspraak plannen. Vul dan in het contactformulier je gegevens in. Geef hierbij kort aan wat jouw vraag is en welke data eventueel voor jou zouden passen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.